1 Temmuz 2016 Cuma

Backlink Sorgulama Aracı - Backlink Nedir?

Bu makalemizde sizlere Backlink Sorgulama Aracımızdan ve backlink nedir, backlink ne işe yarar, backlink çeşitleri nelerdir, nerelerden backlink kazanılır, gibi konuları ele alacağız.

Öncelikle sitenizin kaç backlink'e sahip, kaç site sizi öneriyor öğrenmek istiyorsanız.
Backlink Sorgulama linkinden aracımıza ulaşabilirsiniz.

Backlink Nedir - Backlink Ne işe yarar

Backlink Nedir? Backlink Ne Demek?


Backlink, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu, ön sayfasından veya herhangi bir içerik sayfasından reklam görseli veya text (yazı) linkinin bulunması durumunda arama motoru sonuçlarındaki sıralamasının yükselmesi için önemli olan bir link sistemidir. Backlink önemli Seo kriterlerinden biridir. Yani kısa bir deyişle, kaliteli (yüksek pagerank) değerine ve trustrank'a sitelerin, sitenizin bağlantısını (Linkini) sitelerinde paylaşmalarıdır.

Backlink Ne İşe Yarar?


Backlink aldığınız siteler sayesinde google, bing, yandex, yahoo vb. tüm arama motorlarında backlink aldığınız kelime üzerinde ve farklı varyasyonlarla üst sıralarda çıkmanızı sağlar. Ne kadar kaliteli, değeri yüksek sitelerden alırsanız, sizin için daha yararlı olur.
Mesela, Dizin Rehberi servisimizden, sitelerinizi ekleyerek, websitekaydet.com üzerinden kaliteli backlink sahip olabilirsiniz. Dizin rehberimize yukarıdaki menüden yada bu linkten Site Ekle ulaşabilirsiniz.

Backlink Çeşitleri Nelerdir?


Birden fazla backlink çeşidi vardır. Yani bir çok şekilde backlink kazanabilirsiniz. Backlink oluşturma aracımızla ilgili makalemizi ve ücretsiz backlink kazanabileceğiniz site ve sistemleri sizinle paylaşacağız. Şimdi alt alt sizlere backlink çeşitlerini sıralayalım.

Sosyal İmleme


Pligg ve Dugg gibi web sitelerine yapılan link paylaşımlarının tümüne verilen çalışmalardır.

Dizin

Bazı sitelerin sıralanması ve amaçlarına göre kategoriler oluşturan web siteleridir.

Forum Tanıtımı

Forum sitelerine, web sitelerinin makale tanıtımı şeklinde yayımlanmasıdır. Günümüzde forumlardaki profil alanlarında imza veya site adresi olduğundan bazı kişiler imzasına site adresini ekliyor ve birkaç yorum ile backlink kazanıyor. Bu sebeple günümüzde forumlarda çok sayıda link çıkışı olduğundan forumlardan gelen backlinklerin değeri azalmıştır.

Wikipedia Tanıtım

Wiki tabanlı genelde Media Wiki alt yapısı kullanan web sitelerine yapılan makale paylaşımıdır.

İwebtool Backlink

Google‘ ın çok sevdiği Dizinlerden bir tanesidir ve en eski dizin projelerindendir. Belirli ücret karşılığından yapılmaktadır.

Dmoz Backlink

Google'ın belki de en çok önem verdiği backlink sitesidir. Sitenizi eklemek pek kolay değildir genelde belirli bir kategoride yoğunlaşmış ve o kategoride lider siteler eklenir. Sitenizi eklemek için dmoz.org adresinden başvuru yapabilirsiniz. Başvurular gönüllü editörler tarafından değerlendirilmekte ve yeterli bulunursa söz konusu kategoriye eklenmektedir. Sitenizi eklemek için başvuru yapabileceğiniz gibi editör olmak için de başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca şunu da eklemek gerek ki günümüzde ücretli %100 garantili dmoz backlink satılmakta ve alakasız kategorilere site linkleri eklenmektedir.

Footer Link Çıkışı

Sitenin en alt bölümünden link alma şeklidir. Footer bölümünden link alınma durumunda yüksek ihtimalle linkler tüm sayfalarda gözükecektir. Footer link bir anda çok sayıda link sahibi olmanızı sağlar, ancak alakasız sayfalardan linklere sahip olabilirsiniz, bu optimizasyon açısından negatif bir etki olabilir. Aynı şekilde Footer link çıkışı sonucunda linklerin silinmesi negatif bir etki yapacaktır. Backlink için en çok kullanılan bölge olmasına rağmen son dönemde en riskli bölgedir.

Nerelerden backlink kazanılır? Nasıl Backlink Alınır?


Genellikle ücretsiz firma rehberi servislerinden ve ücretsiz toplistlerden backlink kazanabilirsiniz ayriyeten bazı forumlara üye olarak, yeni site tanıtımları alanına sitenizi tanıtan makalenizi ekleyerek, tabi ki makalenizin içeriğinde linklemek istediğiniz anahtar kelimeyi linkleyerek paylaşarak, backlink kazanabilirsiniz.

İlerleyen zamanlarda geniş detaylı olarak, yukarıda bahsettiğimiz gibi, backlink oluşturma aracımızdan sizlere bahsedeceğiz ve ücretsiz backlink oluşturabileceğiniz, siteleri, programları vb. servisleri detaylı olarak sizlere yayınlayacağız.

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/backlink-sorgulama-araci-backlink-nedir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder