9 Temmuz 2016 Cumartesi

Blacklist Sorgulama Aracı - Blacklist Nedir?

Eğer bir websitesine sahip iseniz, hemen bu linkteki; Blacklist Sorgulama aracı ile sitenizin kara listede yer alıp, almadığını kolayca öğrenebilirsiniz.

Blacklist Nedir - Kara Liste Arama



Kara Liste Arama Nedir? Backlist Nedir?

Virüslü ve gereksiz reklam bildirisi yaparak ve tarayıcılar tarafından tespiti sağlanarak, yani Spam gönderimi yaptığı tespit edilen IP adreslerinin tutulduğu veri tabanlarına, dosya kayıtlarına blacklist denir.

Her hangi bir nedenle engellenen web siteleri, e-posta adresleri veya IP adreslerinin yer aldıkları listelere Karaliste ya da blacklist denir. Karalisteler çoğu zaman izinsiz pazarlama, zararlı/sakıncalı içerik barındırma ya da siber saldırıların kaynaklarını engellemek için kullanılır.

 

Karalistelere internet servis sağlayıcıları, güvenlik firmaları ve yazılımları ve hatta arama motorları başvurabilirler. Karalistelerin temel amacı son kullanıcının zarar görmesi, yanlış yönlendirilmesini veya rahatsız edilmesini önlemektir.

Bu araç sayesinde sitenizin dünya daki bir çok karaliste de yer alıp almadığını öğrenebilirsiniz. Bu karalisteler spam mesaj veya zararlı içerik barındıran sitelerin kayıt edildiği yerlerdir. Bu listelerde yer almanız SEO açısından olumsuz bir etkendir. Bu nedenle siteniz kara listede yer alıyorsa hemen sorunun çözümüne yönelik önlemler alıp karalisteden çıkmaya çalışmalısınız.

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/blacklist-sorgulama-araci-blacklist-nedir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder