6 Temmuz 2016 Çarşamba

Domain Araçları - Alan Adı Araçları

Bugünki makalemizde sizlere Domain Araçlarını. Türkçe adıyla Alan adı araçlarımızı tanıtacağız.

Domain İp - Domain Yaşı - Whois Sorgulama

Domain Araçlarımız ise şunlardır;

Domain Whois - Alan Adı Kimlik Biglisi

Whois sorgulama aracımız ile domainlerin yani alan adlarının kimlik bilgilerini kolayca sorgulayarak size öğrenmenizi sağlayan araçtır.

  Whois nedir? 



Whois (Alan Adı Sorgulama), domain'in (alan adının örn: domainadi.com ya da IP numaranın ait olduğu kişi ve/veya kuruluşun (firmanın) bilgilerini içerir. Domain'in kayıt ve süresinin bitiş tarihi, host edildiği firmanın name server bilgileri de yer alır.


Bu linkteki Whois Sorgulama aracımız ile hemen, istediğiniz domain whois, alan adı kimlik bilgisine kolayca sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Domain Yaşı Sorgulama

Bu araç ile domaininizin yani alan adınızın kaç yaşında olduğunu kolayca sizin için hesaplayan araçtır.. Bu linkten Domain Yaşı Sorgulama aracı ile hemen domaininizin kaç yaşında olduğunu öğrenebilirsiniz.
Domain nedir? Alan Adı Nedir? Ne İşe Yarar?
Alan adı, bir Web sitesinin İnternet'teki adı ve adresidir. Bu adres olmadan bir İnternet kullanıcısı Web sitesine sadece IP adresiyle ulaşabilir. Örneğin şu anda gezmekte olduğunuz sitenin alan adı websitekaydet.com dur. Alan adları IP adresi denilen, bilgisayarların (sunucuların/serverların) birbirini tanımasını sağlayan numara sisteminin daha basitleştirilmiş ve akılda kalması için kelimelerle ifade edilmiş halidir.

Örneğin fpajans.com alan adı adres barına yazıldığında tarayıcı bu alan adını önce IP adresine çevirir, daha sonra kullanıcıyı bu IP adresine sahip bilgisayara yönlendirir. Dolayısıyla Web sitesinin ziyaret edilebilmesi için kullanıcıların IP adresini bilemeyecekleri göz önünde bulundurulmalı ve siteye daha kolay ve akılda kalıcı bir alan adı alınmalıdır. Alan adı almak için bir İnternet servis sağlayıcısına gidilebilir veya Web hosting (barındırma) firmasından müşteri için bir alan adı kaydetmesi istenebilir.

Aslında alan adı satın aldığınız değil kiraladığınız bir hizmettir, bu yüzdendir ki en fazla on yıl olmak üzere alan adınızın süresini yenilemelisiniz, normal olarak en az bir yıl olarak kayıt edilen alan adları, On yıla kadar tescil edilebilir

Türkiye'nin ülke alan adı olan .tr uzantılı alan adları (.com.tr, .net.tr ve daha fazlası) ODTÜ tarafından yönetilmekte ve tahsis edilmektedir, en fazla beş yıl olarak tahsis edilebilir.

 

Domain İP Sorgulama


Bu araç ile domainlerin yani alan adlarının, hangi sunucu barındıldığı ve ip adresi nedir, kolayca öğrenebilirsiniz. Bu linkteki; Domain İp Sorgulama aracıyla, sitelerin hangi ip adresi bağlandığını kolayca sorgulayarak öğrenin.

Domain Hosting Sorgulama


Bu araç ile sitelerin hosting barındırma hizmetlerini nereden aldığını, doğru ne şekilde size bilgilerini sunan araçtır. Bu araca bu linkten ulaşabilirsiniz. Domain Hosting Sorgulama

Reverse IP Domain Sorgulama


Bu araç domaininizin yani alan adınızın barındırıldığı ip adresinde kaç tane site daha bulunduğunu listeler. Bu sayede sitenizle birlikte kaç site daha aynı sunucuda barındırılıyor, kolayca öğrenmiş olursunuz. Bu araca bu linkten; Reverse IP Domain Sorgulama ulaşabilirsiniz.

 

Zamanla domain araçları, alan adı araçları geliştirilerek daha fazla araç eklenecektir. Bizi takipte kalın...

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/domain-araclari-alan-adi-araclari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder