30 Ağustos 2016 Salı

JS Sıkıştırma - JS Minifier - Gzip Sıkıştırma

Merhaba, sizlere bugün, JS Sıkıştırma, Javascript Optimizasyon aracımızdan ve Js sıkıştırma neden gerekli olduğu hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

JS Sıkıştırma Aracı - JS Optimizasyon

JS SIKIŞTIRMA NEDİR? JS SIKIŞTIRMA FAYDALARI NELERDİR?


Günümüzde arama motorları, sürekli kendilerini güncellemekte ve internet kullanıcıları için daha verimli siteleri ön planda tutmak adına gelişmeler sağlamaktadır. Dikkate aldıkları hususlardan biri de ve olmazsa olmaz katı kural olarak uygulamaya başladıkları, üstelik en baş seo kriteri olarak belirledikleri ise bir internet sitesinin hızına dikkat etmeleridir. Artık arama motorları sıralama yaparken, bu kritere önem vermekle birlikte sıralamaları buna göre belirlemektedir.
Örneğin; Google pagespeed İnsights aracını kullandığınızda eğer Js dosyalarını sıkıştırma işlemi yapmadıysanız sitenizin ne kadar hız kaybettiğini görebilirsiniz.
İnternet programcıları, css ve javascript kodlarını kullanırken bu konuda fazla dikkatli olmazlar. İnternet kullanıcıları bir siteyi ne kadar çok ziyaret eder ise, bu dosyalarda bazen şişme yapabilir, performansınız ve sitenin hızını düşürebilir. Bu yüzden sıralamalarda üst sıralarda yer almak istiyorsanız, js kodlarınızı sıkıştırmalısınız.


Javascript dosyalarınızı, aşağıdaki linkteki ücretsiz olarak sunduğumuz online araç ile kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Online; JS Sıkıştırma - JS Minifier


Eğer siteniz, wordpress tabanlı bir alt yapıya sahip ise, wordpress js sıkıştırma eklentisi bunu kolayca sağlayabilir yada farklı yazılım dilinde özel bir kodlamaya sahip bir websitesine sahip iseniz ".htaccess" dosyasına yerleştireceğiniz, kodlar ile sitenizin hızını ve arama motorları tarafından sevimle hale nasıl geleceğini, üst sıralarda yer alabileceğiniz konusundan bahsetmeden olmaz.

Gzip Nedir? Gzip Nasıl Uygulanır? Gzip Kullanımı Nasıl Yapılır? Gzip Sıkıştırma Nedir?


İlk olarak akla gelen; Gzip nedir, gzip sıkıştırma nedir sorusudur. Gzip internet sitenize veya sitelerinize giriş sağlayan kullanıcılara, internet sitesinizin dosyalarını sıkıştırma işlemi yaparak, sitenize hızlı bir şekilde açılmasını ve ulaşılmasını sağlayan dosya sıkıştırma işlemidir. Örnek olarak siteniz sıkıştırma işleminden önce, 120 KB ise sıkıştırma işleminden sonra bu oran 20 kb, 30 Kb gibi boyuta düşmektedir.

Her geçen gün internet siteleri çoğalmakta ve herkesin bir web sitesine sahip olmaktadır. Peki bu gzip nasıl uygulanır diye ikinci soru belirmekte aklımızda.

Wordpress  olmayan özel, php, asp, asp.net vb. tabanlı bir siteniz var ise, aşağıdaki kodları, ".htaccess" dosyasına eklediğinizde, gzip sıkıştırma işlemini kolayca yapmış olacaksınızdır.

AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/xml text/css text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml application/xhtml+xml application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rdf+xml application/rss+xml application/atom+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript application/javascript application/x-javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf application/x-font-otf
AddOutputFilterByType DEFLATE font/truetype font/opentype

Eğer, wordpress tabanlı bir siteniz var ise, gzip wordpress js sıkıştırma eklentisi sayesinde kolayca dosyaları sıkıştırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu linkteki eklentiyi indirin; Check and Enable GZIP compression

Wordpress eklentisi olan, gzip kullanımı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, yukarıdaki linkten eklentiyi indirip, wp-content/plugins klasörü içine dosyaları gönderin, daha sonra panelinizden eklentiler bölümünden etkinleştirin. Otomatik olarak sıkıştırma işlemini yapacaktır.

Bu makalemizi, sosyalar ağlarınızda paylaşarak bize katkıda bulunabilirsiniz. Güncel yeniliklerden, gelişmelerden diğer seo, arama motorları ve bir çok bilgilerden haberdar olmak istiyorsanız, sosyal medya hesaplarımızdan, aktif olan bu internet blogumuzdan bizleri takip edebilirsiniz.

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/js-sikistirma-js-minifier-gzip-sikistirma.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder