3 Ağustos 2016 Çarşamba

Resim Optimizasyon - Online Resim Sıkıştırma

wordpress resim optimizasyonuBugün ki makalemizde sizlere; online resim sıkıştırma (image optimizer) aracımızı ve resim sıkıştırmak ne işe yarar, bu araç sayesinde ne gibi faydalar sağlayabilirsiniz, resim optimizasyon, resim boyutlandırma konularında sizleri bilgilendirelim, istedik.

Resim Optimizasyon - Online Resim Sıkıştırma - Wordpress Resim Optimizasyon Google, yahoo, bing, yandex vb. arama motorlarının ve diğer internet kullanıcılarının, herkesin en başta istediği en önemli işlemlerden biri de, sitelerin yükleniş, açılışı hızlı olmasıdır.
Örnek şu şekilde özetleyelim. Arama motorlarından bir anahtar kelime de, arama yaptınız ve önünüze çıkan sayfada sizin istediğiniz bilgiler içermekte. Sayfaya tıkladınız fakat açılması belki dakikaları alıyor, belki açmıyor. Bunun nedeni de, genellikle. Blog/Site yayıncıların kullandığı resimlerinin boyutlarını büyük boyutta eklemesi olmaktadır. Neden bu kadar önemli diyorsanız, görsellerle dolu bir internet sitesine sahip siteler, yüksek boyutta yükledikleri resimler ne kadar çok olursa, bir tosbah'dan farksız bir şekilde açılmasına sebep olduğunun farkına yeni yeni varmaktadır.
Arama motorları bu yüzden siteler için seo algoritmaları geliştirmekte ve belirli seo kriterlerine uyumlu olup, olmadığı konusunda siteleri incelemektedir. Artık yeni yeni site/blog sahipleri sayfa hızı kriterine dikkat etmek zorunda.

Eğer resim optimizasyonu yapmazsanız, sitenizin arama motorlarında ilk sayfalarda çıkmasını unutabilirsiniz. Sadece görseller kısmında çıkmanızla alakalı değil bu durum. Google kendi seo kriterlerini dünyaya kabul ettirdi. Dilerseniz bir önceki Google Pagespeed Insights – Google Site Hız Aracı makalemize göz atabilir, google sayfa hız testi aracı ile sitenizdeki görseller hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Bir web sitesine sahip iseniz, yapmanız gerekenler şunlardır.

Resimlerinizi Boyutlandırın


GTMetrix, vb araçlar üzerinden site hız testi yaptığınız da örnek "Serve Scaled Images" hatası gibi bir hatayla karşılaşırsınız. Bunun anlamı da, sitenizin tasarımına göre boyutları yüksek veya düşük şekilde görsellerinizden kaynaklanmaktadır. Örneğin bizim sitemizdeki, içerik görsellerinin boyutu "900px" "300px" tir. Biz bu boyutlandırmayı, "1200px" "600px" olarak yükler isek, siz tarayıcılardan yüksek boyutta indirme yapmış olursunuz. Bu da, sitemizi yavaş görüntülemenize neden olur. O yüzde sizde resimlerinizi yüklemeden önce, seo kriterlerine göre boyutlandırmanızdır. Aksi taktirde bahsettiğimiz hatayı almaya devam eder, arama motorlarında üst sıralarda yer almayı unutabilirsiniz.

Resimlerinize Ad verin "İsimlendirin"


Herkesin genellikle yaptığı hatalardan biri de, sitelerine veya bloglarına yükleyeceği resimlere isim vermemesidir. Sitenizin trafiği ve arama motorlarında listelenmenizde en yararlı olan şeyi atlamanızdır. Herkese örnek "İmg05545.JPG" vb. yüklüyor. Makale içeriği ile alakası olmayan bir resim gibi gözüküyor. Resimlerinizi mutlaka isimlendirin. Daha önceki yazılarınızda ise, bunu uygulamamış iseniz, mutlaka zaman ayırın ve tüm resimlerinize içeriğiniz ile alakalı adlandırın. Seo açısından kesinlikle faydalı olacağını kendi gözlerinizle göreceksiniz.

Resimlerinize Sitenize Ekledikten Sonra Seo Ayarlarınızı Yapın


Wordpress, blog vs. internet sitesine sahip olan kişilerin atladığı bir kriterde budur. Resimleriniz yükledikten sonra, panelinizde gördüğünüz Başlık, alternatif metin, tanım, alt yazı seçeneklerini boş bırakmanızdır. Üstte de, bahsettiğimiz üzere, resimlerinize isim vermeniz kadar, resim meta etiketlerini de girmeniz, seo açısından önemli ve sizi üst sıralarda yer almanızı sağlayabilecek bir seo kriteridir.

 

Resimlerinizi Sıkıştırın " Resim Optimizasyonu" Uygulayın


Wordpress resim optimizasyonu ve diğer siteler için resim optimizasyon önemlidir. Bunu sizinle ilk makalemize başlamadan bahsetmiş bulunduk. Wordpress hızlandırma konusunda etkili olan şeylerden biri de resimleri optimize etmektir. Resimleri Photoshop yardımıyla da boyutunu ve kalitesini kaybetmeden küçültebilirsiniz fakat sizi böyle zahmetten kurmak için, aynı anda 10 resimi optimize edebileceğiniz araç oluşturduk ve websitekaydet ekibi olarak sizlere, seo araçları sayfamızda, resim sıkıştırma aracımızı faaliyete geçirdik. Görselleri kayıpsız sıkıştırarak sitenizi hızlandırmak artık kolay. Online olarak .png ve .jpeg formatlı resimlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde, kayıpsız sıkıştırabilirsiniz.

Bu araca; Resim Sıkıştırma - Image Optimizer adresinden ulaşabilirsiniz.

Yeni seo gelişmeleri, yeni eklenen bilgiler ve araçlardan haberdar olmak istiyorsanız, blog sayfamızı günlük giriş yaparak inceleyebilir, sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/resim-optimizasyon-online-resim-sikistirma.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder