16 Eylül 2016 Cuma

CSS Sıkıştırma - CSS Optimizasyon - CSS Optimizer

CSS Optimizasyon -CSS Optimizer - Css Sıkıştırma
Merhaba, bugün sizlere Css sıkıştırma aracımızdan, diğer adıyla Css Minifer - Css Compressor aracından bahsedeceğiz. Css optimizasyonu hakkında ipuçları vereceğiz. Maddeler halinde sizlere açıklayalım.

Cs sıkıştırma nedir? Css Sıkıştırma aracı ne iş yarar?


Css sıkıştırma, css kodlarının arasında bulunan boşlukları ve gereksiz kodları kaldırıp size küçük boyutlarda css dosyası oluşturmanızı sağlamaya yarayan işleme denir.

Css sıkıştırma aracı, örneğin css dosyanızın boyutu 20 KB, sıkıştırma aracıyla dosya boyutunuz %70'lik azalma sağlayabilir, 7 KB indirgeyebilirsiniz. Bu sayede sitenizin hızında büyük bir oran elde etmiş olursunuz. Bu sıkıştırmayı elinizle tek tek yapmaya kalkıştığınız zaman uzunca bir zaman kaybı yaşarsınız. Biz zamanın değerli olduğunu düşündüğümüz için, sizlere bu araç sayesinde zaman kazandırmış oluyoruz.

Hemen bu linkteki CSS Sıkıştırma aracımızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Css Optimizasyonu Nedir? - Css Optimizasyon Faydaları Nelerdir?


Css kodlarımızı dikkatlice kodlamak ve sıkıştırmak başlı başına arama motorları için, ayriyeten sitemiz için en önemli faktörlerden biridir. Günümüzde arama motorlarının seo kriterleri arasında birinci gereken isteklerden biride css kodlarının optimize edilmesidir. Css kodlarını optimize ederken dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu yüzden yukarıda size ücretsiz sunduğumuz araçta titizlik göstermiş. Css kodlarını profesyonel bir şekilde sıkıştırma işlemini sağlaması için geliştirdiğimizi belirtmek isterim. Css optimizasyonu yapmanız, Google Pagespeed ve Seo puanınızı artmasında çok önemlidir. Bu sayede sıralamalarda hızlı bir şekilde yükselişe geçebilirsiniz.
Css optimizer yani css compressor işlemini faydaları ise araç sayfamızda belirtiğimiz üzere;
Google arama motoru, İnternet sitelerinin hızına önem verir ve sıralama yaparken bunu dikkate alır. Google'da üst sıralarda çıkmak istiyorsanız, sitenizin  CSS  kodlarını optimize etmeniz gerekir. Ayrıca Google sitenizin mobil sürümünü de hız bakımından inceler ve hızlı olan siteleri üst sıralara çıkartır.

Wordpress bir alt yapıya sahip bir siteniz var ise, aşağıdaki eklentiler sayesinde de, sitenizin css kodlarını optimize edebilir, wordpress sitenizi hızlandırabilirsiniz.

Bir önceki makalemizde, jss sıkıştırma aracımızdan bahsetmiştik ve orada bahsettiğimiz "GZip" eklentisi, css optimize etme işlemi yapmaktadır.

Eklentiyi bu linkten indirebilirsiniz. Gzip Wordpress

Yada diğer bir eklenti olarak önerebileceğimiz, Combine JS eklentisidir. Bu linkten indirebilirsiniz. Combine JS
Yeni gelişmelerde, yeni araçlardan ve arama motorları hakkında bilgiler ve seo ipuçları için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek veya blog sitemizi her gün ziyaret ederek, haberdar olabilirsiniz...

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/css-sikistirma-css-optimizasyon-css-optimizer.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder